jderoos.reismee.nl

Van slaven en heksen

Vandaag wordt weer een dag met een dubbele duik

Laughing
. We gaan samen met Jordi en Sandra, ook 2 gasten bij Rene en Annemieke. Zij hebben 3 maanden op Aruba doorgebracht en zijn nu voor de laatste 5 dagen op Bonaire. Zij hebben hun 'Open Water' daar gehaald, dus zijn nog onervaren. Lukas en ik gaan rond half 10 de flessen halen bij Wannadive en net na tienen zijn ook Jordi en Sandra er. We gaan op pad en besluiten de eerste duik te doen bij White Slave. Achteraf niet een erg handige keuze, aangezien het rif hier iets dieper ligt en dit betekend dat de terugweg over een zandplaat gaat. En helaas hebben we hier geen geluk met een Eagleray of Stingray. De zandplaten zijn we de ideale plaats om een slagen Ray te zien.

Na de eerste duik nemen we de lunch bij de Beachhut, een broodje hot en spicy beef. Erg lekker en we hebben ook het juiste lunchmoment uitgekozen. Het komt ineens met bakken uit de hemel vallen. Na een uurtje besluiten we weer op pad te gaan en gezien het weer verplaatsen we ons naar het noorden, we gaan onze twee duik maken bij Witches Hut. We gaan onze buddies even wisselen. Lukas gaat nu met Sandra en ik met Jordi. Jordi was de eerste duik erg onrustig en keek steeds waar Sandra bleef. Aangezien Lukas de duik gaat leiden, kunnen Jordi en ik mooi volgen en hoeft hij niet steeds om te kijken (kost energie en daarmee verlies van kostbare lucht)

Frown
. Het gaat een zeer relax duik worden. als we net onder zijn zien we onze eerste Murray Eel en daarna diverse kleine spinnetjes en krabbetjes. Maar als we ruim op de terugweg zijn ligt er plotseling in het koraal een Turtle te rusten. Als we ons alle 5 rondom de turtle hebben verzameld, komt hij na 20 seconden in beweging en zwemt langzaam weg, zo langzaam dat ik hem ongeveer een minuut kan volgen en filmen. Jordi is in dit geval blij dat wij buddies zijn geworden, want hij volgt mij en heeft zo op zijn 6de duik een schitterende ervaring. Eenmaal terug op de kant is het nog even nagenieten en dan gaan we terug via wannadive om de flessen terug te brengen naar the Lizard. Hier nemen we met elkaar een biertje en wijntje aan de pool en bespreken de plannen voor morgen. We besluiten om half 10 bij the Lizard te verzamelen voor een eerste duik en dan zien we wel verder. Vanavond heb ik een afspraak met Hans. Ik ken Hans nu anderhalf jaar en hij heeft zich inmiddels hier gevestigd. Hij is samen met Fred de nieuwe eigenaar van East Coast Diving. ik krijg de opdracht mee van Janette en Lukas om eenscherpe deal te sluiten om met hun een dubbele bootduik aan de oostkant te maken. Ga zo met hen bespreken of dit is gelukt. Zo dat was dan weer een relax dag in paradise.....

Reacties

Reacties

Baukjen

Zo te horen wordt het toch een huis kopen op Bonaire :-)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!